Tuotteiden hoito

Vaikka olet valinnut kestävän ja laadukkaan tuotteen Textilkompanin valikoimista, niin on kuitenkin hyvä tietää miten tuotteita huolletaan. Aina silloin tällöin tapahtuu vahinkoja. Viinipisara pöytäliinalla, lemmikkieläimen kurainen tassunjälki peitteellä tai satunnainen likatahra pyyhkeen kulmassa. On siis hyvä että tiedät kuinka toimia silloin kun tuotteet vaativat huoltoa.

Ringsted Dun untuvatuotteiden hoito

Pesu
Pese untuvapeite vähintään 7 kg pesukoneessa 60 °C ja kuivaa hyvin. Rumpukuivaa se parin tennispallon kera 80-90 °C ainakin 3-4 tuntia. Ota peitto pois välillä kuivauksen aikana ja ravistele sitä. Punnitse peite ennen ja jälkeen pesun, varmistuaksesi että kuivausaika on ollut riittävän pitkä. Viedessäsi untuvapeitteen pesulaan, muista pyytää tuotteelle rumpukuivaus. Käytä entsyymitöntä untuvapesuun tarkoitettua shampoota. Käytä vain noin 1/3 normaalista pesuainemäärästä. Älä käytä huuhteluainetta.

Huolto
Älä peitä vuodetta päiväpeitteellä kun nouset aamulla ylös. Muuten peitto ei luovuta kosteutta joka on imeytynyt yön aikana. Voit laittaa untuvatuotteet kuivausrumpuun muutenkin kuin pesun yhteydessä. Se poistaa kosteuden peitosta. Ravista peitto kun petaat sängyn. Se pitää peiton kuohkeana, kevyenä ja ilmavana. Muista ravistella eri puolilta, jotta täyte pysyy tasaisena. Peitto ja tyyny kannattaa tuulettaa niin usein kuin mahdollista. Älä jätä peittoa kuitenkaan koskaan suoraan auringonvaloon. Se voi vahingoittaa luonnollista lanoliinikerrosta joka suojaa untuvia. On tärkeää välttää imuroimista tai hakkaamista. Käytä sen sijaan pehmeää harjaa.