Tuotteiden hoito

Vaikka olet valinnut kestävän ja laadukkaan tuotteen Textilkompanin valikoimista, niin on kuitenkin hyvä tietää miten tuotteita huolletaan. Aina silloin tällöin tapahtuu vahinkoja. Viinipisara pöytäliinalla, lemmikkieläimen kurainen tassunjälki peitteellä tai satunnainen likatahra pyyhkeen kulmassa. On siis hyvä että tiedät kuinka toimia silloin kun tuotteet vaativat huoltoa.

Linum tekstiilien hoito

Puuvilla
Linum suosittelee puuvillatekstiileiden pesua 60°C asteessa. Itse asiassa jotkut värit asettuvat paremmin pestäessä tässä lämpötilassa. Kaikki napit ja vetoketjut voidaan pestä samassa lämpötilassa. Puuvillatekstiilit voidaan rumpukuivata. Emme kuitenkaan suosittele rumpukuivausta, sillä se on erittäin rankkaa luonnonkuiduista valmistetuille tekstiileille. Vaikka Linumin puuvillatuotteet ovat esikutistettuja, niin huomioi että tuote kutistuu n. 7% pesun yhteydessä. Tämä siksi että tuotetta ei voida esikutistaa enempää. Mikäli haluat tuotteen takaisin samoihin mittoihin, kuin ennen pesua, niin suorita venytys.

Pellava
Pellavaa ei pitäisi toistuvasti taittaa samasta paikkasta. Tämä voi aiheuttaa kuitujen rikkoutumista ja luoda pysyviä ryppyjä. Käsittelemätöntä pellavaa ei saa pestä pesuaineilla, jotka sisältävät valkaisuaineita. Pellava ei saa rumpukuivata, vaan silittää kosteana.

Villa
Käytä pesuaineena saippuaa tai vastaavaa ainetta, jota on tarkoitettu käytettäväksi pesuun 40°C asteessa. Huolehdi että pesuaine on liuennut hyvin. Huuhtele pesty tuote huolellisesti. Jos tuote on paksu ja raskas niin kuivaa se tasaisella alustalla. Silitys keskilämpötilalla. Älä koskaan kuivaa valkoista villaa auringonvalossa, koska se kellastaa tuotteen.

Silkki
Tietyt silkit on mahdollista pestä ainoastan kuivapesussa, joten katso pesuohje tarkasti. Älä koskaan kuivaa valkoista silkkiä auringonvalossa, koska se kellastaa tuotteen.

Hoito-ohje
Tarkista tarkempi pesuohje tuotteesta.

Ringsted Dun untuvatuotteiden hoito

Pesu
Pese untuvapeite vähintään 7 kg pesukoneessa 60 °C ja kuivaa hyvin. Rumpukuivaa se parin tennispallon kera 80-90 °C ainakin 3-4 tuntia. Ota peitto pois välillä kuivauksen aikana ja ravistele sitä. Punnitse peite ennen ja jälkeen pesun, varmistuaksesi että kuivausaika on ollut riittävän pitkä. Viedessäsi untuvapeitteen pesulaan, muista pyytää tuotteelle rumpukuivaus. Käytä entsyymitöntä untuvapesuun tarkoitettua shampoota. Käytä vain noin 1/3 normaalista pesuainemäärästä. Älä käytä huuhteluainetta.

Huolto
Älä peitä vuodetta päiväpeitteellä kun nouset aamulla ylös. Muuten peitto ei luovuta kosteutta joka on imeytynyt yön aikana. Voit laittaa untuvatuotteet kuivausrumpuun muutenkin kuin pesun yhteydessä. Se poistaa kosteuden peitosta. Ravista peitto kun petaat sängyn. Se pitää peiton kuohkeana, kevyenä ja ilmavana. Muista ravistella eri puolilta, jotta täyte pysyy tasaisena. Peitto ja tyyny kannattaa tuulettaa niin usein kuin mahdollista. Älä jätä peittoa kuitenkaan koskaan suoraan auringonvaloon. Se voi vahingoittaa luonnollista lanoliinikerrosta joka suojaa untuvia. On tärkeää välttää imuroimista tai hakkaamista. Käytä sen sijaan pehmeää harjaa.