Ympäristö - Yhteiset arvot toimittajista jälleenmyyjiin

Kaikki Textilkompanin edustamat valmistajat ovat tunnettuja vastuullisesta toiminnasta ympäristöä kohtaan.

Vettä kunnioittaen

Linumin vakiintuneena ajatuksena on tuotteiden valmistaminen luontoa kunnioittaen. Yhtiö on edelläkävijä ja lopetti kloorin käytön valmistuksessa jo vuonna 1987. Aivan äskettäin yritys siirtyi tuulivoimaan osana energiahuoltoa.


Erityisen varovainen Linum on vedenkäytön suhteen. YK:n mukaan puhtaan veden määrä vähenee 30% seuraavan 20 vuoden aikana. Puuvillan tuotannossa 96% käytetystä vedestä kierrätetään juomakelpoiseksi, lopun 4% haihtuessa ilmaan. Sisältäen myös puuvillan värjäysprosessissa käytetyn veden. Tuotanto on ISO 14001-sertifioitu ja yritys käyttää vain Öko-Tex hyväksyttyjä väripigmenttejä. Tämä tarkoittaa ettei tuotanto sisällä kemikaaleja, jotka olisivat haitallisia terveydelle. Yritys ei kuitenkaan tyydy pelkkiin sertifiointeihin, vaan pyrkii parantamaan asioita ja varmistamaan, että kehitys on kestävää.

Pieni hiilijalanjälki

Ringsted Dunin untuvatuotteet ovat jo sellaisenaan ympäristöystävällisiä. Untuvalla on pienin hiilijalanjälki verrattaessa mihin tahansa muuhun täytemateriaaliin. Sekä luonnollisiin että synteettisiin. Yhdessä puuvillan kanssa untuvapeite on kokonaisuudessaan biohajoava.


Lämpimän untuvapeitteen ansiosta voidaan makuuhuoneen lämpötilaa laskea. Tämä säästää energian lisäksi rahaa. Höyhenet ovat uusiutuva luonnonmateriaali. Toisin kuin useimmat synteettiset tuotteet, jotka on valmistettu öljynkaltaisista uusiutumattomista luonnonvaroista.

Ringsted Dun täyttää kaikki EU:n eläinten hyvinvointia koskevat vaatimukset. Todisteeena siitä on IDFL:n myöntämä EDFA sertifikaatti. Ainutlaatuisen jäljitettävyysjärjestelmän ansiosta kaikkien untuvien alkuperä on dokumentoitu ja tiedossa. Untuvat ovat elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Materiaali tuhlattaisiin muuten kaatopaikalle. Ringsted Dunilla on myös Ökö-Tex sertifikaatti sekä Nomite allergiavapaa-tuote sertifikaatti.